In gesprek met Jorn den Hertog

Jorn gaat op 5 november spreken over het bijzondere thema: ‘Leven vanuit verwondering’. Misschien ken je Jorn van het podium. Op de meeste Praiseavonden staat hij vooraan met een gitaar en leidt hij ons in aanbidding. Cool hé, dat hij deze keer gaat spreken. We stelden Jorn een paar vragen, want misschien ken je hem nog niet zo goed. Leuk om wat meer van hem te weten! 🙂

Wie is Jorn?
Ik ben een 24-jarige jongeman met een passie voor muziek, mensen, verhalen en God. Na heel lang in Gouderak te hebben gewoond, woon ik nu in het mooie Utrecht samen met 7 anderen. Ik hou van gezelligheid, samen eten, concerten en chille avonden waarop ik helemaal niks doe.

Hoe ziet een gemiddelde week van jou eruit?
Sinds een paar maanden studeer ik weer, dus ik loop een aantal dagen stage. Na mijn studie theologie doe ik nu de opleiding voor docent godsdienst. Ik geef dus les op een middelbare school. Daarnaast geniet ik ervan om iets te drinken met vrienden, te werken in mijn lievelings-koffietent, liedjes te schrijven of te sporten in het bos vlakbij mijn huis.

Je hebt afgelopen week herfstvakantie gehad, wat was het hoogtepunt van deze week?
Vorige week ging ik naar een ‘cookie dough bar’ waar ik dus een bakje met koekdeeg en smarties kreeg. Dit was wel een hoogtepunt (en een dieptepunt tegelijk, want ik was na twee happen al misselijk). Deze vakantie heb ik ook echt teveel geslapen, én wat eigen liedjes opgenomen in de studio! (binnenkort meer over die liedjes!!)

Waar kan jij nu echt zenuwachtig van worden?
Elke keer als ik mag spelen, spreken of lesgeven ben ik gespannen, maar dit hoort er denk ik bij. Het houdt me scherp. 😉

Welke eten moet je jouw absoluut niet voorschotelen?
Dit is echt een lastige vraag. Ik ben niet zo moeilijk met eten. Eén dingetje: het moet niet té pittig zijn. Dan krijg ik een loopneus, en dat is voor niemand leuk.

Je zit al een aardige tijd in de band van de praiseavond, vertel eens…waarom doe jij dit eigenlijk?
Ik vind het zelf heel belangrijk om momenten te hebben waarin ik God mag ontmoeten, Zijn liefde kan zien en met al m’n goeie en slechte dingen Zijn rust kan ontvangen. Als ik bij mag dragen aan het creëren zo’n moment (waarin anderen ook God kunnen ontmoeten), dan doe ik dat heel graag! In aanbidding ontstaat er een ruimte waarin God zich thuis voelt. Elke keer weer geniet ik van God, de mensen en de muziek die ik met de (fantastische) band mag maken. Mijn verlangen is dat iedereen bij de PraiseAvond, door de muziek of door het praatje, een eigen ontmoeting heeft met God – in zijn/haar eigen taal.

Kan je een omschrijving geven van één van jouw meest bijzondere momenten samen met God?
De meeste bijzondere momenten zijn ook vaak de meest simpele, diepe momenten. Het zit voor mij niet per se in de giga-grote godservaringen, maar juist in de kleine knipoogjes van God. Een tijdje geleden ging ik voor een week naar een klooster. Na een heftige tijd leerde ik die week om opnieuw voor 100% op God te vertrouwen. God verrast me met Zijn liefde, hoop en altijd perfecte timing. Ook al snap ik Hem niet altijd, God is trouw.

Als je alles zou mogen kiezen…, echt alles… wat ben je dan over 10 jaar aan het doen?
Pfoeh, dromen! De laatste tijd is mijn droom om door creativiteit (liedjes, verhalen, theater) God voor te stellen aan mensen om me heen. Wat de ‘vorm’ later ook zal zijn, ik hoop dat ik vooral een mooi mens kan zijn en veel mag liefhebben. Dus: over 10 jaar heb ik een mooie studio, schrijf ik liedjes en mag ik anderen inspireren met deze liedjes en verhalen!

Kom jij ook naar de PraiseAvond? De deuren gaan 5 november om 18.30 uur open, de avond begint om 19.00 uur. Van harte welkom. Neem vrienden en vriendinnen gerust mee!