In gesprek met Bram Flippo

Zondag 11 maart komt Bram Flippo spreken bij de PraiseAvond over een ontzettend gaaf en boeiend thema: Profetie. God wil spreken tot ons hart. Bram gelooft dat profetie gaat over de hartsrelatie die God met ons wil hebben en die wij met God mogen hebben. God wil zijn hart met je delen, omdat Hij van je houdt. Bram komt geregeld in Gouda voor zijn werk, maar het kan ook goed dat je hem nog niet kent. We stelden hem een paar vragen, zodat jullie kennis met hem kunnen maken. Erg leuk!

Wie is Bram?
Dat  is  de  simpelste vraag om te stellen en lastigste  om beantwoorden. God vroeg aan Adam:  Waar ben je Adam. Eigenlijk is een betere vraag. Ik zal een poging wagen. Ik ben de echtgenoot van Greet, al meer dan 40 jaar, we hebben samen 3 kinderen en onze dochter Yvonne heeft drie zoontjes. Ik heb dus drie kleinkinderen, die ik geweldig vind. Ik heb meer dan 25 jaar bij een groot bedrijf gewerkt, in allerlei, meestal in managementachtige functies. Sinds bijna 15 jaar mijn eigen Coachingsbedrijf Prophet Center. Ik geloof in verandering, groei en ontwikkeling voor mijzelf en voor anderen. Daar speelt mijn geloof een grote rol in. Ik ben opgegroeid in de NH kerk, maar ben op mijn 19e tot bewust geloof in Jezus Christus gekomen. Ik speel graag gitaar, akoestisch en elektrisch, hou van blues , folk en rock, maar ook van klassieke muziek, Mahler is mijn lievelingscomponist. Ik heb een boek geschreven over de veranderingsprocessen die ik zie in het Bijbelboek Nehemia, “de Schenker van de Koning” en ik hou heel veel van ‘het profetische’ omdat het de uitdaging in zich heeft intimiteit met God te zoeken en vinden. Ik hou van muziek, van kunst, van de natuur, van schoonheid in zijn algemeen.

Hoe ziet een week van Bram Flippo eruit?
Juist door mijn werk als coach in mijn eigen praktijk is iedere week anders. We wonen sinds eind september in Wolfheze, maar ik coach een deel van de week in Zoetermeer en soms in Gouda. Zondag is een dag voor de dingen van God en ontspannend voor ons. Ik wandel graag in de bossen en over de heide, ik spreek soms in kerkdiensten.

Wat is je favoriete vakantieland?
Ook daarin veel variatie. Als kampeerders is Frankrijk vaak een bestemming geweest.
Maar ik hou ook van Italië. De natuur van Noorwegen en Zweden vind ik ook prachtig.

Wat eet Bram graag?
Hoewel wij het grootste deel van de week vegetarisch eten, meestal 5 dagen, hou ik ook erg van Lamsvlees, zowel langzaam gegaard als in een stoofpotje. Ik kook ook graag en probeer dan de juiste temperatuur te bereiken.  Ik vind het ook heerlijk om bijv. zalm of kip of eendenborst zelf te roken en gebruik dan een kernthermometer om de juiste temperatuur te krijgen. Ik hou van het pure van de Italiaanse keuken.

Je hebt een eigen bedrijf Prophet center. Kan je vertellen wat je daar doet? En hoe je op deze naam bent gekomen?
Prophet Center is mijn Coaching bedrijf, waar vanuit ik mensen één op één en in teams coach om hen te helpen belangrijk vragen in hun leven te onderzoeken. Dat kan zijn: ik wil meer ontdekken wie ik ben en wat ik kan, of waar liggen mijn talenten, hoe kan ik effectiever en met meer plezier mijn werk doen, hoe kunnen we binnen ons bedrijf beter en effectiever communiceren etc. Ik help mensen om mooier te leven met meer plezier en impact. Coaching heeft iets profetisch omdat ik mensen help om richting te vinden in hun leven, hun doel of droom te vinden. Het klinkt ook als Profit en dat moet ook dat het ons allemaal wat oplevert.

Wat is je grootste ontdekking het leven met God?
Mijn grootste ontdekking is dat Hij echt van mij houdt, nu op dit moment, zoals ik nu ben en dat hij in relatie met mij wil leven en wil spreken in mij en dat Hij echt het hart zoekt en niet het uiterlijke vertoon.

Wat spreekt je het meeste aan in de woorden (toespraken) van Jezus?
Zijn gaan voor liefhebben, door alles heen, vanuit het weten Wie Hij Was. Het gedeelte rond de voetwassing spreekt mij aan. Hij wist wie Hij was, dat Hij van God uitgegaan was en God terugkeerde en dat alles onder zijn voeten was gesteld. En toen waste Hij de voeten van zijn discipelen. Hij ging niet voor macht en aanzien, maar voor liefde .

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Ik heb heel veel goede adviezen gehad en ze niet altijd goed opgevolgd, maar ik moet aan het volgende denken: dat de liefde van Christus ons drijft, met andere woorden om vóór dingen te zijn en daarmee bezig te zijn, in plaats van je energie te geven aan waar je tegen bent.

Met wie zou je het liefst nog een keer van gedachten willen wisselen? En waarom?
Met David, de koning, de profeet, de psalmist, de aanbidder, de strijder. Het raakt mij hoe Samuel naar zijn vader en broers ging om de koning te zalven, terwijl David bij de schapen was en daar God aan het aanbidden was met Psalmen. Psalm 63 is mijn lievelingspsalm;  O God, Gij zijt mijn God, U zoek ik, mijn ziel dorst naar U, mijn vlees smacht naar U, in een dor en dorstig land, zonder water. (4) Zo wil ik U prijzen mijn leven lang, in uw naam mijn handen opheffen. (7) Want Gij zijt mij een hulp geweest, in de schaduw van uw vleugelen jubel ik.

11 maart kom je spreken over ‘profetie’. Waarom heeft juist dit thema je hart?
Profetie heeft alles te maken met het kennen van God en het kennen van jezelf en het wonder dat God met al zijn kinderen een liefdesrelatie wil, en zich wil laten kennen.
Juist door profetie gaan we weg van de religie en raken we het hart van God.

Waarom zouden volgens jou mensen moeten komen 11 maart?
Wanneer de vraag die ik hiervoor schreef (zie begin van dit bericht) je raakt of aanspreekt, en als je wil leven in een avontuur met God en niet alleen maar ‘de regeltjes’ wilt volgen. Het leven met Jezus is veel rijker en dieper en creatiever dan ’s zondags in de kerk zitten.

Kom jij zondag 11 maart ook? De deuren gaan om 18.30 uur open. We beginnen om 19.00 uur. Jong en oud zijn welkom. Dus kom gerust met je ouders, broers, zussen, vrienden of vriendinnen. Voel je welkom! 

Blijf op de hoogte via Facebook of Instagram!

praiseavond 11 maart 2018