7 tips voor meer stille tijd

Ken je dat? Je wil graag meer tijd met God doorbrengen. Je wil vaker je bijbel lezen, meer bidden en dagelijks stille tijd houden. Maar door de drukte van alledag komt het er op de een of andere manier maar niet van…  Je bent niet de enige die hiermee worstelt! In deze blog geven we je enkele tips om toch te groeien in je relatie met God.

1. Kies een vast moment op de dag

Het is soms lastig om in alle drukte van het bestaan een goed moment voor stille tijd te vinden. Door hier meer regelmaat in te brengen, maak je het voor jezelf een stuk makkelijker. Het vraagt in het begin alleen wel om wat discipline…

 

2. Koop een dagboek

Investeer in je stille tijd! Door een leuk dagboek aan te schaffen dat jou aanspreekt, wordt het al een stuk verleidelijker om tijd vrij te maken voor God. Ark Media heeft bijvoorbeeld een speciale categorie met dagboeken voor jongeren.  Superleuk en inspirerend! Voor degenen onder ons die niet zo van lezen houden: bekijk ook eens inspirerende vlogs op YouTube (denk aan CIP, Maarten de Vries, StrongLife, EO Beam, etc.)

 

3. Zoek een buddy

Wat ontzettend motiveert om stille tijd te houden, is een geloofsbuddy. Heb je een vriend/vriendin die ook gelooft? Stel dan eens voor om samen stille tijd te houden, of behandel hetzelfde boekje. Zo kun je elkaar stimuleren en steunen in je relatie met God.

 

4. Bidstille-tijd-3

Het is niet makkelijk om steeds weer die discipline op te brengen om stille tijd te houden. Praat hierover met anderen, maar ook vooral met God! Vertel Hem je verlangen om een intieme relatie met Hem op te bouwen. God wil je hier maar al te graag bij helpen 😉

 

5. Kies een rustige plek

Het klinkt misschien logisch, maar het is van essentieel belang om een rustige plek uit te zoeken waar je je kunt focussen. Leg je telefoon even weg, en pak je rust. Misschien vind je het fijn om buiten stille tijd te houden, of doe je het het liefst in je slaapkamer. Het is belangrijk dat jij je er comfortabel bij voelt.

 

6. Gebruik je passie

God heeft elk mens talenten en passies gegeven. Wat is jouw passie? Misschien houd je wel van muziek, films, dansen of schrijven. Dit kun je fantastisch gebruiken tijdens je stille tijd! Geef er op je eigen manier vorm aan, er is niet slechts één goede manier. Dans bijvoorbeeld op christelijke hiphop, kijk een christelijke film of teken wat jou raakt in het geloof.

 

7. Heb geduld

Oefening baart kunst. Men zegt dat het 21 dagen duurt voordat iets een levensstijl wordt. Geef dus niet op als je het een keer vergeten bent, maar praat met God! Ga actief op zoek naar wat Hij je wil zeggen en vertrouw er ook op dat Hij je zal helpen. Hij is er altijd voor je!

Hoe vul jij je stille tijd en heb je nog meer tips? Deel ze gerust in een reactie! 🙂