Als een schaap tussen de wolven

Als discipel van Jezus moet je regelmatig angsten overwinnen, kleine maar soms ook hele grote angsten. Op jonge leeftijd begaf ik mij vanuit nieuwsgierigheid op gevaarlijk terrein door me bezig te houden met het oproepen van geesten, waarzeggerij en meerdere vormen van occultisme. Ik werd er totaal door overmeesterd, geestelijk werd mijn ziel op dat moment gevangen genomen door satan, Hij gebruikte me als speelbal en trok me steeds dieper een afschuwelijke wereld in. De bovennatuurlijke wereld is 100 procent werkelijkheid daar twijfel ik nu niet meer aan! De prijs die ik hiervoor betaalde was hoog…zeer hoog! 13 jaar lang werd ik achtervolgd door afschuwelijke wezens rechtstreeks uit de hel, de angst was verstikkend, waar ik ook was ik was nooit alleen, altijd waren deze machten rondom mij. Niemand in mijn omgeving kon ze zien maar ik wel, ik voelde voortdurend hun adem in mijn nek. Diverse keren werd ik neergezet als paranoia of werd er geroepen dat ik waarschijnlijk een psychose had gehad, niemand die me geloofde maar ondertussen speelde satan het spelletje gewoon door. Angst beheerste mijn leven….vooral de nachten waren afschuwelijk! Slangen die over mij heen kropen en mij beten in mijn lichaam, angstaanjagende ogen in het donker, gestaltes die verschenen aan mijn bed of in mijn huis, stemmen in je hoofd die je richting de dood duwen en je tot wanhoop drijven het was een vreselijke eenzame weg. 6 jaar geleden bevrijde de Heer mij machtig uit deze duisternis toen ik mijn leven aan Hem gaf. De machten van de duisternis werden over mijn leven verbroken…na al die jaren was ik eindelijk vrij!

Regelmatig probeerde satan zijn verloren territorium in mijn leven opnieuw in te nemen, helaas is dit diverse keren ook bijna gelukt. Ik moest leren opstaan in autoriteit en weerstand bieden zodat hij van mij weg zou vluchten. Hij bleef mijn denken bombarderen met leugens: ‘jij bent mijn eigendom, en wat je ook probeert jij zult nooit meer in vrijheid leven’. Het heeft me heel wat jaartjes geduurd om vrij te komen van deze leugens, en zo nu en dan probeert hij het nog steeds, zoals een tijdje geleden: Ik evangeliseer bij houseparty’s en andere grote evenementen in Nederland, dit doen wij via de stichting naar House. Soms kom je dan op plaatsen in het land waar je liever niet wil komen, plaatsen waar de machten van de duisternis voelbaar aanwezig zijn. Je komt soms in aanraking met satanisten die je vervloeken, of kijkt demonen recht in de ogen. Aangezien ik heel gevoelig ben voor deze wereld zag en ervaarde ik dingen die de anderen evangelisten niet zagen, het gebeurde dan ook dat tijdens het evangeliseren die oude leugen weer boven kwam, ik werd gegrepen door angst en ontmoediging en durfde een tijdje niet meer mee, totdat de Heer mij bepaalde bij de woorden van Psalm 23:5 U richt voor mij een tafel aan voor het oog van mijn vijand, U zalft mijn hoofd met olie en zegent mij overvloedig. Deze woorden raakte me diep, ik besefte dat ik moest opstaan en de confrontatie moest aan gaan met mijn angst omdat het anders opnieuw controle over mijn leven zou krijgen. Ik dacht: als het waar is dat Jezus voor mij een tafel dekt voor het oog van mijn vijand dan moet ik erop vertrouwen dat Hij dat ook zal doen wanneer ik weer ga evangeliseren en me angstig voel, ik moet vertrouwen dat Hij dan voortdurend bij me is en de machten van de duisternis mij niet kunnen raken. Dit besef kwam echt bij me binnen!

Over een aantal weken ga ik met knikkende knieën de confrontatie met mijn eigen angst aan…Ik vroeg me af hoe Jezus zich gevoeld moest hebben in de hof van Getsemane, Hij wist wat hem te wachten stond, de angst voor wat komen ging overweldigde hem compleet…en toch ging hij de confrontatie aan om uiteindelijk de overwinning te behalen! Diverse keren heb ik mogen ervaren dat wanneer ik gehoorzaam aan Gods woord en niet mijn eigen plannen volg ik door Hem rijk gezegend word, dat Hij mij bevestigd en mij als het ware vanaf de zijlijn voortdurend aanmoedigt.  Jezus zei: Ik zend jullie als schapen tussen de wolven. (Mattheus 10:16) Regelmatig voelt het voor mij ook echt daadwerkelijk zo, een klein bang schaap tussen enorme roedels hongerige wolven. Maar weet je wat ik steeds meer ontdek? Wat dan je houvast is? Niet de andere schapen… maar de Herder die voortdurend over Zijn schapen waakt, en die met Zijn staf een flinke mep uitdeelt aan die wolf die probeert een schaap van de kudde te verslinden.

Nu probeer ik dagelijks met vallen en opstaan net als de psalmdichter David te zeggen: Heer, ik vrees geen gevaar want U bent bij mij! (psalm 23:4) Ik ga de confrontatie aan, blijf dicht bij de Herder en zal zegevieren!… simpelweg omdat mijn Jezus de overwinning al behaald heeft!