Als we ze nu eens serieus zouden nemen

Het leven met God is een groot avontuur. Ik leer zo ongeloof veel! In de tien jaar dat ik bewust weet dat Jezus een liefdesrelatie met me wil en een plan heeft met mijn leven, heb ik zo ongelooflijk veel lessen geleerd over Hem, over mezelf, over anderen, over het leven…wow! Eén van de lessen die ik graag nog beter wil leren, komt voort uit het probleem van anderen. Wist je namelijk dat een belangrijke reden van jongeren om de kerk te verlaten het hypocriete gedrag van christenen is? Laat ik deze gasten eens serieus nemen. Daar moet ik toch iets van kunnen leren!

Spiegeltje

Maar ik ben natuurlijk geen hypocriete christen. O, nee? Wie zegt dat? Goeie vraag. Ik vind niet dat je dat over jezelf kan zeggen, dus anderen moeten dat doen. En dan het liefst gasten die een hekel hebben aan hypocriete christenen. Maar…waar vind ik die? O, ja natuurlijk…buiten de kerk. Laat ik eens proberen eerlijk in de spiegel te kijken of ik zelf in wat voor vorm dan ook hypocriet ben.

Spannend…

Horen = Doen

Een Bijbels principe is ‘horen en doen’. Jezus zegt dat wat we horen, wat God tegen ons zegt, dat we dat ook moeten doen. Doe ik dat? Nou, nee, niet altijd. Maar als ik er zo over na zit te denken, denk ik vooral dat veel jonge mensen afhaken omdat ze simpelweg niet zien dat God echt leeft in de mensen die voor hen een voorbeeld moeten zijn. Het eerste voorbeeld dat je krijgt is dat van je ouders. Het eerste dat mijn kinderen zien, ben ik. Soms letterlijk, ’s ochtends vroeg.

Kerk = Thuis

De eerste plek waar iemand geloven ziet is thuis. Maar is dat bij mij ook zo? En is dat bij jou zo? Mike Holmen vertelt er iets over in drie minuten. Het kan je helpen om eens stil te staan bij je dagelijkse leven (thuis) met God. Geniet ervan!