Hoe leiders in Gouda hun jongeren kunnen uitdagen

Rondom Hemelvaart hebben we naar tal van kerken een brief (zie onderaan de pagina) gestuurd om met hen te delen dat er veel jonge mensen zijn die uitgedaagd willen worden in het leven met God. Dit naar aanleiding van een klein onderzoekje tijdens de Praise van 8 februari. Hieronder wil ik simpelweg wat tips en don’ts geven om jonge mensen mee te nemen in het leven met God.

1. Stop met organiseren, deel je leven!

Als we horen dat jongeren graag iets willen, gaan we toch gewoon iets organiseren…fout gedacht. Althans, dat denk ik. Mijn ervaring is dat jongeren niet direct zitten te wachten op alweer aan activiteit. Nee, ze zitten te wachten op jou! Het enige dat je hoeft te doen is je leven te delen. Hoe dat eruit ziet? Eet samen, doe samen, bidt samen, verkondig samen, vergader samen, voetbal samen, praat samen, lach samen, kijk samen tv … Waarom? Omdat ze op deze manier jouw leven met Jezus kunnen volgen.

2. Als je punt 1 doet, ben je al aardig onderweg, zou ik zeggen… ’t is slechts één tip en één don’t.

Mijn oproep aan alle leiders is: deel je leven met de jongeren. Neem ze mee in datgene wat God jou gegeven heeft. Neem ze mee in je bediening, maar betrek ze ook in andere facetten van je leven. Heb je ooit een jongere meegenomen naar een kerkenraadsvergadering?

Zet ‘m op!

 

De brief aan kerken..

Betreft: (Jonge) mensen uit uw gemeente verlangen naar meer van God.

Beste leider van één van de gemeentes uit Gouda en omstreken,

We schrijven u namens de PraiseAvond, omdat we met u willen delen dat er (jonge) mensen uit uw gemeente zijn die meer uitgedaagd willen worden in het leven met God.

PraiseAvond Gouda

Wellicht bent u bekend met de PraiseAvond in Gouda. De PraiseAvond bestaat dit jaar reeds vijftien jaar en heeft als doel (jonge) mensen te stimuleren en trainen in het leven met God. Dit doen we op dit moment door de bekende United Praise avonden én we gaan erop uit met United Acts om mensen met een nood te helpen. Tevens gebeurt er een hoop ‘achter de schermen’, in het (geloofs)leven van medewerkers. De organisatie telt zo’n 35 man, waarvan de meesten onder de dertig zijn.

8 Februari, United Praise

Zondag 8 februari hebben we bij de PraiseAvond een avond gehad met als thema ‘Kom van die tribune af!’ We waren met zo’n tweehonderd man. Waarom dit thema? We zien veel jongeren die (geloofs)uitdaging missen in hun omgeving en zodoende enigszins ‘toekijken’. Het is ons verlangen om (jonge) mensen te activeren in hun geloof.

Tijdens deze avond is er gesproken over het kennen van God en over het feit dat wij mogen vertellen over onze relatie met God aan anderen. Aan het eind van de avond hebben we de vraag neergelegd: “Zou jij meer uitgedaagd willen worden in jouw gemeente in het kennen en bekendmaken van God?” Jonge mensen uit uw gemeente gaven hieraan gehoor. Een schitterend verlangen én we willen dit verlangen uiteraard graag met u delen.

Verlangen en uitdaging

Ons verlangen gaat echter verder. Immers, deze jonge mensen willen graag uitgedaagd worden. Onze vraag aan u is dus om hen meer uit te dagen in het leven met God. Ons idee van uitdagen is om hen mee te nemen in ons leven met God, met mensen te bidden, te luisteren naar God en te gaan doen wat God tegen ons zegt. We willen graag dat (jonge) mensen meewerken aan de verkondiging van Gods Koninkrijk in Gouda en omstreken en niet ‘toekijken’. Voor inspiratie: www.praiseavond.nl/blog/brief-aan-kerken/

We vinden het schitterend om dit met u te mogen delen en wensen u veel vrucht toe.

Vriendelijke groet,

Het kernteam van de PraiseAvond

Reageren? Stuur ons een bericht