Een krachtig wapen van God: seks

Seks als een krachtig wapen van God? Uhmm.. dat snap ik niet helemaal. Hoe kom je erbij? Ik zal het je vertellen.

Zonder christelijk sausje a.u.b.

Ik las laatst een stuk van Lance Wallnau, een goeroe op allerlei gebied, over seks. Gelukkig kreeg hij het voor elkaar om het vervelende christelijke sausje van het onderwerp te halen om het er vervolgens gewoon serieus over te hebben. Het komt in het kort hier op neer: iedereen is gemaakt voor intieme relaties. Dat betekent dat je je hart deelt, je open en kwetsbaar kunt zijn, je je geliefd en geaccepteerd voelt en je dus happy bent. Als je het meest intieme met iemand deelt, seks hebt met iemand, ga je een zielsverbond aan met diegene. Je geest, ziel en lichaam zijn namelijk één. Je wordt door seks te hebben met iemand één op emotioneel en geestelijk gebied en hebt daardoor invloed op elkaars leven in de dingen die je doet en zegt. Als je dus een ongezonde relatie met iemand hebt, kan je van binnen beschadigd raken en als je uit elkaar gaat, is het alsof je twee blaadjes van elkaar wilt scheiden die zijn vastgeplakt aan elkaar. Probeer dat maar eens: plak twee velletjes papier aan elkaar en probeer ze vervolgens van elkaar los te maken. Er blijft altijd iets (deeltjes) van het andere velletjes plakken. Zo is het ook met mensen. Je zult altijd iets van die ander aan je vastgeplakt houden. Hierdoor zal je in de toekomst minder makkelijk een intieme band met iemand aan kunt gaan. Doodzonde!

Seks is natuurlijk een geweldig wapen! 

Je kunt dit natuurlijk ook omdraaien en dat is hoe de vork echt in elkaar steekt als je het hebt over seks. Ik zie seks als een geweldig, krachtig wapen van God in een verbond tussen twee mensen. Het maakt een huwelijk zoveel sterker, het maakt twee mensen zoveel meer één op alle gebieden. Seks is lekker, kwetsbaar, intiem. Ja seks is goed. En wat is het resultaat? Jij, een kind! Seks is hiermee een schaduw van Gods intimiteit in zichzelf. Jij komt voort uit 100% intimiteit (liefdesband) en bent dus 100% geliefd!

Max Verstappen en zijn automonteur

De andere kant van zoiets geweldigs is er natuurlijk ook als het verkeerd gebruikt wordt. Stel je namelijk eens voor dat je wordt gebeld door onze nieuwe Nederlandse held Max Verstappen. Hij nodigt je uit om in zijn plaats de volgende race te rijden. Met ongelooflijk hoge snelheid over de weg, één stuurfout kan fataal zijn. Ga je de uitdaging aan? Natuurlijk niet. Je kunt er beter over blijven opscheppen tegen je vrienden. Of wat zou je ervan vinden als jouw huisarts twee weken geleden nog automonteur was en van de één op de andere dag besloot om huisarts te worden. Geen papiertje, geen studie, geen voorbeeld. Niks! Zou je graag met je zieke oma naar deze ‘automonteur’ gaan. Natuurlijk niet. Een huisarts moet natuurlijk wel weten waar hij het over heeft. Levensgevaarlijk, zo’n huisarts…eh…automonteur.

Papiertje: de huwelijksakte

Zo is het ook met seks. Levensgevaarlijk als je niet eerst je papiertje hebt. Inderdaad, je huwelijksakte. Maar alleen zo’n papiertje zegt ook niet veel. Mensen zouden alleen zo’n huwelijksakte mogen krijgen als ze weten wat een goed huwelijk inhoud, als ze gestudeerd zouden hebben op het huwelijk, als ze klaar zouden zijn om zichzelf te geven aan een ander. En zelfs dan maakt Max Verstappen nog wel eens een foutje. Maar omdat hij weet wat hij dan moet doen, hoeft de crash niet fataal te zijn. Zo is het ook met een huwelijk en dus met seks.

Hoe bereid jij je voor? Zit jij vast aan iemand, waar je niet aan vast moet zitten? Kom. We gaan bidden voor je en Jezus zal je bevrijden, zodat je vrij bent om intieme relaties aan te gaan. Je kunt ons mailen: praiseavond.gouda@gmail.com of neem contact op!