Eeuwenoude geheimtaal eindelijk ontdekt

Net als bijna heel christelijk Nederland, lees ik op het moment Wake Up! Het boek gaat over Gods tijdslijnen, Zijn kalender. En ik ben gefascineerd, want wat blijkt? Er zit geheimtaal in de Bijbel. “Wat?”, hoor ik je denken. Maar echt waar, er zitten codewoorden en actuele verborgen boodschappen in die oude literatuur.

Blog 5 - stamboom

Codetaal

Met de komst van de computer werd het steeds makkelijker om de codes in de Bijbeltekst te ontdekken. En die computers zorgen voor geweldige ontdekkingen. In Genesis zitten bijvoorbeeld talloze woorden verborgen die later in de Bijbel pas een realiteit worden.

Een voorbeeld? Oké, hier gaan we. Uit de Bijbel kunnen we afleiden dat Adam 930 jaar oud werd. Als we in Genesis 1: 24 beginnen en we nemen vervolgens steeds de 930e letter, dan komen daar de namen van Adam, Eva, Kaïn, Abel en Seth uit. Beginnend bij de Gods tekst “Laat de aarde levende wezens voortbrengen” zijn dus de namen van de eerste man en vrouw en hun drie zonen verstopt in de tekst. Dat is toch bizar?

Toeval of niet?

Tja, dat kan natuurlijk toeval zijn. Maar het wordt nog wonderlijker. Al in de eerste twee hoofdstukken van Genesis zijn de namen van Abraham, Isaak, Jacob, Sara, Rebecca, Lea en Rachel in code opgenomen. En dat terwijl we Abrahams leven pas lezen vanaf Genesis 12. Nog niet overtuigd? Ook alle zonen en bijvrouwen van Jacob staan in geheimtaal in de tekst. Het is gewoonweg onmogelijk dat een mens deze codes heeft aangebracht. Wat een geweldig bewijs dat God de Schrijver van de Bijbeltekst is!

Nieuwsgierig? Lees dan zelf Wake Up! van Arno Lamm en Emile-Andre Vanbeckevoort. Je vindt ook informatie op www.wakeup.nu.