Eindelijk begrijp ik dat God juichen kan

Heb je wel eens gehoord dat God over je juicht? Ik had dat verschillende keren gehoord. En buiten het feit dat het mooi is om te horen, kon ik er niet zoveel mee. Als ik het me probeer voor te stellen, loop ik op veld 1 van Jodan Boys en staat God langs de lijn te schreeuwen. Sorry, als je dat oneerbiedig vindt, maar dat is het beeld dat ik dan heb. Ik kan me voorstellen dat een ander dan voor zich ziet dat God vanuit de hemel juicht als jij iemand over Zijn zoon vertelt…

Maar. Je bent vast benieuwd wat ik dan ontdekt heb. En als ik eerlijk ben…ik vind het een gave ontdekking.

Mijn vrouw en ik hebben een vast avond ritueel. Eerst kussen we de lamp, lopen naar de keuken, drinken daar een glas melk, doen tien sit-ups en gaan dan heerlijk slapen.

Geintje. Nog een keer…

Mijn vrouw en ik hebben een vast avond ritueel. Na het tandenpoetsen en het omkleden, gaan we altijd samen bij onze oudste dochter van twee kijken. Mijn vrouw piept meestal voor, zodat ze het goed kan zien. Op een avond, toen ik toevallig alleen was en mijn dochter zag liggen slapen, bekroop mij het gevoel om daar, boven haar bed, te gaan staan juichen. Ik was zo trots op mijn kleine meisje. Ik ben zo gek op haar. De manier waarop ik dat blijkbaar wilde tonen, was door mijn vuisten te spannen en te juichen. Een bovennatuurlijk gevoel!

Nu dan. Als ik als vader al zo’n gevoel heb bij mijn kinderen, kan ik me goed voorstellen dat God zo’n gevoel ook bij zijn kinderen heeft. Bij jou en mij dus.

Kan jij je voorstellen dat God, terwijl jij (heel schattig) ligt te slapen, even bij je komt kijken? Hij kijkt naar je en dan bekruipt hem dat gevoel en kan hij zich niet meer inhouden: “Yeah! Dat is mijn kind!”

Als je er even niet bij bedenkt dat daar zo’n grote, volwassen vent ligt waar eigenlijk niets schattig aan is, is het wel gaaf!