Gerrit Vreugdenhil over de relatie met de Heilige Geest

De Vader, Zoon en.. wie? Dat is het thema van de PraiseAvond op 22 januari. Het is waarschijnlijk wel bekend wie daar ingevuld moet worden: de Heilige Geest! Dit jaar kijken we naar verschillende ‘relaties’. In november (vorig jaar) stonden we stil bij ‘generaties’. Gerdien Lammers sprak. Zij liet ons zien dat God de verschillende generaties aan elkaar heeft gegeven om samen het koninkrijk van God te bouwen. Straks in maart komt Carianne Ros spreken over het thema ‘vriendschap’. Maargoed terug naar aankomende 22 januari. De relatie met de Heilige Geest. Kunnen we een relatie met hem hebben? Zo ja, hoe werkt dat dan? Het is vaak onderbelicht terwijl God zegt dat Hij de plaatsvervanger van Jezus is.

Leven in relatie met de Heilige Geest

We vroegen het Gerrit Vreugdenhil. Voorganger in de Sint-Jansgemeente. De Heilige Geest, hoe kunnen we een relatie met Hem hebben? In dit fragment, speciaal opgenomen voor de PraiseAvond, vertelt hij daarover..

Ervaringen met de Heilige Geest

Hij werd in augustus 1998 uitgezonden als zendeling naar Zuid-Amerika. Hij ging daar aan de slag als docent. Veel studenten kwamen uit een Pinkstergemeente. Hij deed daar veel ontdekkingen over het werk van Gods Geest. Door zijn werk daar kwam hij in aanraking met allerlei ervaringen met de Heilige Geest. Maar toch bleef het werk van de Heilige Geest voor hem nog wat op afstand. Dat veranderde door een gesprek met twee predikanten uit Chili. In dit interview (van EW) deelt hij zijn verhaal, boeiend en inspirerend!

Ontdek jij mee? Kom op 22 januari naar de PraiseAvond. Gerard de Groot zal deze deze avond spreken. Nodig je vrienden en familie uit, iedereen is welkom!