In gesprek met Kumar Qualm

Kumar Qualm komt op 17 april spreken bij de PraiseAvond. Deze avond gaan we het hebben over ‘De stem van God’. Horen en kennen we de stem van God? Vertrouwen we de stem van God? Dat zijn al een aantal mooie vragen om te stellen rondom dit thema.

Het leek ons leuk om Kumar een beetje te leren kennen door hem wat vragen te stellen. Hieronder vind je zijn antwoorden:

 1. Wie is Dinesh Kumara? Een jongeman van 25 jaar oud. Echtgenoot: 2,5 jaar gelukkig getrouwd met Alisa Student: Engelse lerarenopleiding (4e jaars, dit jaar afstuderen) Dinesh Kumara – is eigenlijk mijn Sri Lankaanse/ Doopnaam.
 2. Waar is Kumar graag mee bezig? Ik geniet van sociaal contact, samen zijn en met mensen samenwerken maakt mij dan ook heel gelukkig. Ik vind het te gek om nieuwe ideeën te hebben, uit te werken en mensen dichter bij God te brengen.
 3. Wat maakt Kumar boos? Onrecht in de wereld. Vooral als het kinderen aangaat dan kan ik daar heel slecht tegen.
 4. Je afkomst. Kan je daar iets meer over vertellen? Ik ben geboren in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Toen ik 2 weken oud was ben ik geadopteerd en naar Nederland gekomen. Daar ben ik in Benthuizen opgegroeid.
 5. Hoe lang ben je ooit achter elkaar wakker geweest? Hmm… volgens mij 36 uur, terugreis van een missiereis naar Mongolië waarbij van alles misging.
 6. Je bent onderdeel van House of Heroes. Wat is je rol binnen die gemeente? Operationeel voorganger: we helpen om handen en voeten te geven aan de visie van de gemeente. Dit doen we door nieuwe initiatieven te initiëren, bestaande afdelingen te ondersteunen en begeleiden en veel communicatie en organisatie binnen de gemeente op te pakken.
 7. Wat is je grootste ontdekking in het leven met God? Dat ik een zoon van God ben.
 8. Je bent opgegroeid in het Goudse. Hoe kijk jij tegen de stad Gouda aan? Ik ken Gouda best goed omdat ik er 6 jaar naar school (Driestar College) ben geweest. Daar heb ik een heerlijke tijd gehad en heel veel mooie mensen mogen leren kennen. Nog steeds wonen een aantal vrienden van mij in Gouda en kom ik er geregeld. Het is leuk om nu ook weer terug te komen bij PraiseAvond Gouda omdat ik zelf deze avonden ook vaak heb bezocht!
 9. Hoe kijk je aan tegen de recente gebeurtenissen in de wereld? Dit is de tijd waarin we Zijn vrede echt nodig hebben om een verschil te kunnen maken als Lichaam van Christus.
 10. Welke personen zou je graag nog ontmoeten en waarom? Reinhard Bonnke, Benny Hinn, ze zijn beiden grote voorbeelden voor mij.
 11. Wat eet je graag? Sushi bowl – Alisa maakt echt de beste!
 12. Wat is het levensmotto van Kumar? Alles is mogelijk voor wie gelooft.

Tot zondag!