Gods wil voor jouw leven

Wil jij Gods wil voor jouw leven ontdekken? Misschien denk je: ja dat wil ik wel maar hoe doe ik dat? Mag ik dan met je delen hoe ik dat zelf heb ontdekt?
Vanaf de dag dat ik Jezus aangenomen heb als mijn Redder zocht ik naar het plan wat Hij voor mijn leven had bepaald. Ik zocht er ijverig naar, het was mijn dagelijks gebed: Heer breng mij op de plaats van bestemming! Ik zocht het op vele conferentie’s, bijbelscholen, cursussen, in de Bijbel, of door middel van een periodes vasten, lezen van stapels boeken enz. Maar hoe hard ik ook zocht…ik vond het niet. Opnieuw bleef ik biddend vragen Heer wat wilt U met mijn leven? Uiteindelijk kwam ik geestelijk in een soort burn-out, ik was het zoeken zo moe geworden dat ik het had opgegeven. Maar juist toen ik stopte met zoeken, toen ik het zelf niet meer wist, openbaarde God Zijn plannen voor mijn leven. Weet je wat Hij zei? Leef in het nu, Ik wil dat jij, Hanna, gewoon bent wie je bent, Ik wil dat jij leert genieten van het leven wat Ik jou geschonken heb, en dat jij je gaven en talenten gaat inzetten gewoon op jouw manier en met jouw mogelijkheden, de toekomst komt later wel.

Wow, wat een openbaring! In mijn zoektocht was ik alleen maar bezig met de toekomst en vergat ik te leven in het hier en nu, vergat ik te genieten, te zijn wie ik ben. Ik was voortdurend bezig met geven aan anderen en was de leugen gaan geloven dat dit was wat God van mij vroeg. Maar ik vergat het belangrijkste…luisteren naar mijn eigen hart! Diep van binnen wist ik wel wat er in mijn hart leefde maar ik had het simpelweg aan de kant geschoven omdat ik dacht dat dit niet was wat God wilde voor mijn leven. Ook wat andere mensen over mij zouden denken…de afwijzing die dat misschien met zich mee zou brengen..het was te pijnlijk. Daarom koos ik voor de veilige route en probeerde ik via andere wegen mijn bestemming te bereiken, wat natuurlijk niet lukte.

Ik mocht ontdekken dat God wil dat Zijn kinderen genieten, dat ze vrij zijn in alles, geen moeten van jezelf of anderen maar gewoon leven….jezelf zijn, uniek durven zijn met al je tekortkomingen en gebrokenheid, weten: ik ben vanuit mezelf onvolmaakt. Dan pas ontdek je ook wat genade is…Dat je niets kunt zonder God en je volledig afhankelijk bent van Hem, dat je leeft door Zijn genade elke dag opnieuw. Ken je de afbeelding van de brede en smalle weg? Misschien heb je hem ooit wel eens gezien, als je er nog eens goed naar kijkt zie je dat de smalle weg bestaat uit een doorgaande weg zonder kruispunten en afslagen. Als je Jezus blijft volgen over dat smalle pad kom je vanzelf aan bij de plannen die Hij voor jou heeft klaarliggen in de toekomst. En natuurlijk….soms krijg je in het hier en nu al een kleine tip van boven over wat er komen gaat dat heb ik zelf ook ondervonden, schrijf het dan op en bewaar het zodat als je op dat punt van je reis bent aangekomen je zult zien dat God altijd doet wat Hij jou destijds heeft beloofd.

Misschien wil jij graag leren genieten en ontvangen maar vind je het gewoon erg moeilijk door pijnlijke situaties die je in je leven hebt meegemaakt of voelt het misschien zelfs wel onmogelijk. Door controle te houden over je leven voelde je je veilig, veilig maar niet echt vrij en niet echt gelukkig. Misschien heb jij net als ik lange tijd voor de veilige route gekozen, simpelweg omdat jijzelf of anderen dat van jou verwachten. Stop daar dan mee! Stel jezelf de vraag: Wat zet mijn hart in vuur en vlam? Even los van wat anderen daarvan vinden, wat leeft er diep van binnen in jouw hart? Een eigen onderneming starten? Eindelijk aan die ene studie beginnen die je maar niet uit je hoofd krijgt? Luister naar het vuur van binnen! Heb je passie voor zingen? Zing dan! Voel je je gedrongen om te organiseren? Organiseer dan! Voel je je bewogen met de zieken? Verzorg ze dan! Heb je de gaven van creëren? Creëer dan! Pas als jij durft te ontvangen kun je ook nog meer uitdelen. Stop met doen wat anderen van je verwachten…en leer te genieten, te ontvangen, te zijn. En je zal ontdekken dat je vanzelf deel gaat uitmaken van het grote plan wat God voor jouw leven heeft klaar gelegd….Geniet!

Geschreven door: Hanna Rensen