Het is gewoon niet eerlijk

Terwijl we voor mensen aan het bidden waren, kwam er een meisje naar me toe. Ze vertelde wat ze had meegemaakt, ik wist er al enigszins van. Je kent het misschien wel. Zo’n verhaal waar je niet blij van wordt.

Bidden

Ze kwam voor gebed, dus zegende ik haar. Op dat moment ervoer ik heel sterk dat God al die dingen die ze had meegemaakt niet eerlijk vond. Het was alsof God tegen me zei: “Het is gewoon niet eerlijk.” en ik hield het niet droog. Meestal is het andersom, maar nu was de bidder degene die huilde. Ik ervoer God zo sterk en ervoer zo sterk dat het absoluut niet Gods wil is als mensen onrecht wordt aangedaan. God moet wel huilen als mensen gepest worden, als ze de pijn van gescheiden ouders over zich heen krijgen, als ze ‘klappen krijgen’.

Traantjes laten

Op zo’n moment dat God laat weten dat het gewoon niet eerlijk was, dat Hij erbij was en dezelfde pijn ervoer als jij, op zo’n moment is het tijd voor herstel. Maar dat is nu juist zo lastig. Want als je klappen hebt gekregen (door pesten, echtscheiding, etc), kruip je snel in je schulp. Als je wilt huilen, moet je wel uit je schulp kruipen. Wist je dat huilen je helpt om pijn te verwerken? Lekker man, van die warme tranen. Het is net een warme douche…

Het is eerlijk gezegd niet mijn sterkste kant, maar gelukkig kon ik tijdens het bidden mijn tranen laten gaan en huilde ik op dat moment even voor deze jongedame. Ik wens haar, en velen met haar, veel warme tranen toe, zodat ze steeds meer van Gods liefde kan gaan ontvangen.