Het toetje van de zomer

Over een maand ben ik waarschijnlijk bekaf, maar wel na een geweldig weekend. Over krap een maand is namelijk het Gracelandfestival. Nu denken sommige misschien: die naam komt me bekend voor, maar dit is anders dan wat er in Amerika is.  Tot twee jaar geleden had je het (X- Noizz) Flevo festival, later het Flavor festival. Daar hebben ze helaas mee moeten stoppen vanwege financiële problemen. Nu twee jaar na het laatste festival is er het Gracelandfestival. Een weekend lang doen waar je zin in hebt, naar verschillende sprekers luisteren, concerten bezoeken, workshops volgen en allemaal nieuwe mensen ontmoeten. Twee jaar terug ben ik met een vriendin een heel weekend geweest, dat was echt super gezellig. We hadden van te voren al een planning gemaakt wat we wilde doen. Als er dingen tegelijkertijd waren dan gingen we apart, zo leer je nieuwe mensen kennen. Daarvoor ben ik al een paar keer alleen op zaterdag of zondag geweest. Op zondag is er vaak in de ochtend een grote dienst waarbij iedereen welkom is. Vorige keer waren er een paar duizend mensen, vanuit heel het land bijeen komen om God te eren. Allemaal verbonden zonder dat je elkaar kent. Dat vind ik echt super gaaf.

Alleen op zaterdag komen is ook een aanrader. Rikko Voorburg was er vorige keer en hij had het over gemeente stichting, hoe hij ermee bezig is en hoe het tot nu toe gaat. Er stond ook een laptop met het Onze vader en die mochten we aanpassen naar hoe wij het mooier vonden. Bij de laptop moest altijd iemand staan. Dit zelfde had hij gedaan met zijn nieuwe gemeente. Wat opviel was dat er een zin was die in de versie van de nieuwe gemeente niet werd veranderd, daar durfde niemand aan te komen. De zin was ‘vergeef ons onze schulden’. In de versie die “wij” hadden gemaakt, was die wel veranderd. Ik weet niet meer precies waarin, maar ik vond de gedachte dat je daaraan niet komt, omdat dat niet hoort, mooier dan de zin die het was geworden.

Heb je zin in een weekend vol gezelligheid, leuke nieuwe mensen ontmoeten, goede muziek en een weekend vol aanwezigheid van God, neem dan zeker een kijkje op de website of facebookpagina. Het is van 14 t/m 16 augustus. Ik hoop je daar te ontmoeten! Iedereen een hele fijne vakantie gewenst!

Geschreven door gastschrijfster Anniek