Behangen voor de Heer: impressie United Acts

De hongerigen eten geven en de naakten kleden? Dat klinkt ouderwets. Maar…het kan natuurlijk ook gewoon modern: behangen en schilderen bij iemand die dat zelf niet kan. Naastenliefde is zó 2015!

Op zaterdag 14 maart was het weer zover: United Acts. Met zijn negenen trokken we erop uit om een Gouwenaar in nood te helpen. Via Stichting Present maakten we kennis met een jonge man, die via het Leger des Heils een woning had gekregen. Wij mochten hem een handje helpen om daar een thuis van te maken. Dus met verfrollers en behangtafels op de fiets, op weg om Jezus’ liefde uit te stralen.

Met elkaar zetten we een keuken en hal in de verf. We verwijderden behangresten in de slaapkamer en daarna konden we een muur van een nieuw behangetje voorzien. Prachtig praktisch werk. En dat dit werk werkt, bleek wel uit de gesprekken met de nieuwe bewoner. Hij was zelf geen christen, maar hij vond dat christenen altijd zoveel plezier en warmte uitstralen. Prijs onze Heer, dat is precies de bedoeling van United Acts. Houd de site dus in de gaten voor de volgende Acts, want dan doe jij toch ook (weer) mee?