Impressie United Praise: onrecht

Ik kan me heel erg opwinden over onrecht en er boos over worden. Soms overspoelt me een gevoel van onmacht. De wereld is nou eenmaal slecht en wat kan ik in mijn eentje daaraan doen?

Floris Hoogendoorn sprak gisteren tijdens de United Praise over dit onderwerp. Het grootste onrecht is volgens hem dat er mensen zijn die Jezus niet kennen. En je kunt daar wel degelijk wat aan doen en je leeftijd maakt niet uit. God wil je gebruiken. Hij heeft je zelfs nodig. Hij wil graag dat je een instrument bent in zijn hand. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Je hoeft het niet uit eigen kracht te doen. God heeft iemand gegeven die heel dichtbij je kan zijn op elk moment van de dag. De Heilige Geest. Om te illustreren wie de Heilige Geest is, gebruikte Floris een mooie metafoor. Als je naar de bioscoop gaat om een 3D film te zien, heb je echt een 3D-bril nodig om naar de film te kijken. Je hebt vast wel eens geprobeerd hoe het eruit ziet zonder 3D-bril. Je ziet alles wazig en de film is dan ineens niet meer te volgen. Zo is ook de Heilige Geest. Hij opent als het ware de geestelijke wereld net als een 3D-bril de wereld van de film opent.

Een PraiseAvond is geen PraiseAvond als er niet ‘gepraised’ wordt. Deze avond lag de nadruk op het aanbidden van onze grote God. Aanbidden is meer dan liedjes zingen. We hebben tijdens de aanbidding God ontmoet en hem alle eer gegeven. Het was heerlijk om te doen! Iedereen kon zijn moment nemen om tot God te komen. Er was ook de gelegenheid om voor je te laten bidden.