Impressie UP: don’t judge a book by its cover

De zaal zat lekker vol. Wij trotseren immers weer en wind om onze Heer te prijzen en beter te leren kennen. Na twee prachtige liederen, kregen we gelijk een fijne uitdaging. Bespreek eens met je buurman of buurvrouw welke emotie jij vooral voelt in je relatie met God: boos, bang, blij of bedroefd. Want daar ging het vandaag over: wat voel jij vanbinnen en laat je die gevoelens ook wel eens naar buiten komen?

Inside Out
Heb je de film Inside Out gezien? Het is een animatiefilm en vijf emoties spelen de hoofdrol. Die emoties zitten in ons allemaal. En met zijn allen proberen we heel hard onze identiteit te bepalen. We willen veel bereiken, we willen veel hebben, we willen altijd vrolijk zijn en al onze energie gaat daaraan op. Maar dat vinden we het waard, want als we succesvol en blij zijn spreken anderen goed over ons.

Kwetsbaarheid
Maar gaat het daar nu om? Nee, natuurlijk niet. Laurina de Visser wees ons op wat Paulus in Rom. 7: 18-24 schrijft. Wauw, dat is krachtig! Zelfs bij Paulus gaat het dus niet altijd goed.
Maar Paulus probeert dat niet te verbergen. Hij gooit hImpressie aet open en bloot op tafel in deze brief. Dat is wel wat anders dan wij gewend zijn; wij zijn altijd blij en positief op Facebook. O, wat gaat alles goed in ons leven.

Zo leren we elkaar natuurlijk nooit echt kennen. We moeten kwetsbaar zijn en elkaar onze emoties toevertrouwen. Doen we dat niet? Dan blijven er muren of muurtjes tussen ons instaan. Oké, zal ik beginnen dan? Ik heb een man, twee kinderen, een baan, een hobby en vrienden. Soms bungelt God een beetje achteraan. En daar voel ik me best wel eens waardeloos door. Herkenbaar? Dat is mooi, dan kunnen we het er samen eens over hebben. Wie durft?