Impressie UP – wat zie jij in de spiegel?

Lijk jij op je ouders? Vind jij jezelf mooi? Zie jij jezelf als een kind van God? Mag jij fouten maken van jezelf? Vind je dat je talentvol bent of vind je dat je eigenlijk niet zoveel kunt? Anders gezegd: wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

En wie bepaalt eigenlijk wat jij in de spiegel ziet? Misschien bepaal je dat wel helemaal zelf. Of misschien laat jij je spiegelbeeld bepalen door wat andere mensen over je zeggen. Maar het zou natuurlijk het mooiste zijn als God bepaalt wat jij in de spiegel ziet. Hij heeft jou namelijk bedacht en gemaakt. Hij heeft een plan met jou. En nog belangrijker: Hij kijkt naar jou zoals Hij naar Jezus kijkt. Jezus is het geliefde kind van de God de Vader en dat geldt dus ook voor jou. Lees maar eens wat er staat in Ef. 1: 4-7 of in 2 Kor. 5:21.

“Ik maak boekjes, Jezus niet”

Hemels DNAWillem de Vink nam ons mee door zijn leven. Al op jonge leeftijd leerde hij Jezus kennen. En hij ontdekte dat hij goed kon schrijven en tekenen. Als kind maakte hij daarom al stripboeken over Jezus. Dat is zijn doel. Of zoals hij het zelf zei: “Ik maak boekjes, Jezus heeft dat nooit gedaan, maar ik kan dat goed”. En dus is de vraag aan jou: wat kun jij goed? Luisteren, zingen, vertellen, helpen, studeren?

En heb je even een dipje… Vergeet je bijna dat je een waardevol en talentvol kind van God bent? Ga dan voor de spiegel staan en spreek de tekst uit 2 Kor. 3:18 uit. Dan weet je weer hoe het zit.