In de coupé

Ik zit vaak in de trein. Ongelooflijk hoeveel verschillende mensen je tijdens het reizen tegenkomt, zelfs als je elke dag dezelfde rit maakt. Een bron voor spontane ontmoetingen, gesprekken en ander sociaal gedrag, toch? Nou, vergeet het. De coupé is een emotieloze massa die non-stop honderden berichten, foto’s en filmpjes in zijn hersenen pompt. De enkeling die van zijn scherm opkijkt, kijkt je aan alsof je niet goed bij je hoofd bent. Ik ben het zat, jij ook?
Sinds kort ben ik bewust gestopt met dit kuddegedrag en laat ik elke vorm van media gewoon even in mijn tas zitten. Ik wil weer betrokken zijn bij mijn naaste door vriendelijkheid uit te stralen, een helpende hand te bieden waar nodig of voor hem / haar te bidden. Ik daag je uit om dit ook te doen. Jij bent misschien maar één individu, maar kijk eens hoeveel mensen je op een dag tegenkomt! Begin vandaag nog en laat ons weten hoe het je bevalt.