In gesprek met David Reitsma

David Reitsma, misschien ken je hem van Opwekking of misschien heb je weleens een Spoken Word van hem gehoord. David is aankomende zondag (7 mei) onze spreker. Tijdens zijn studie ging hij op zoek naar passie(s) en talenten. Na een zoektocht ben ik uitgekomen bij Jezus en Spoken Word. Hij geniet ervan om mensen te bereiken, te inspireren en hij houdt van communiceren. David is nog jong, 22 jaar. Het kan dus goed dat je David nog niet kent en dat je benieuwd bent wie er aankomende zondag bij ons komt spreken. Hij gaat spreken en vertellen over het thema: samen of alleen? We gingen kort met hem in gesprek. Een kort interview!

1. Wie is David Reitsma?

Ik ben David, 22 jaar oud. Ik heb acht jaar in Libanon gewoond met mijn ouders, omdat ze daar als Zendelingen zaten.

2. Welke dag uit het afgelopen jaar heeft veel indruk op je gemaakt en waarom?

Afgelopen 7 maart. Arsenal verloor toen voor de tweede keer achter elkaar van Bayern München met 5-1. Dat vergeet ik nooit meer!

3. Waar is David graag mee bezig?

Ik houd ervan om met mensen bezig te zijn. Waar ik enthousiast van word is dag vol met vrienden om me heen! Mensen waar ik van houd en daar een mooie dag van maken en genieten van de kleine dingen.

4. Spoken Word zo noem jij jouw talent. Gaaf! Vertel is, wat is dit talent?

Spoken word is een kunstvorm waarbij ik een boodschap op belevingsniveau wil overbrengen! Het zit een beetje tussen rap en een gedicht in en is vernieuwde manier van iets overbrengen!

5. Communicatie, verhalen dat spreekt je aan. Welk verhaal blijft jou altijd erg bij?

Verhalen vind ik fascinerend! Iemand meenemen in een verhaal en door middel van woorden een wereld scheppen. Een echt verhaal is voor mij een verhaal waarbij je even de werkelijkheid vergeet en die gecreëerde wereld instapt! Een Bijbelverhaal dat mij heel erg bijblijft is het levensverhaal van David. Misschien ook omdat het mijn naamgenoot is maar ook omdat het zo lastig voor te stellen is, wat die jongen eigenlijk allemaal meegemaakt heeft. Hoe vaak komen wij niet in situaties zoals David en doen dan precies het tegenovergestelde van wat David deed.

6. Wat is je grootste ontdekking in het leven met God?

In mijn persoonlijke leven heb ik geleerd dat God niet een bepaald hokje past en mij daarmee keer op keer blijft verbazen. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar onbewust creëer je toch een beeld van God door je opvoeding, kerkelijke achtergrond enzovoort. Ik heb echt moeten leren dat God een God is die persoonlijk voor iedereen verschillend is en tegelijkertijd toch dezelfde! Maar daarover op 7 mei meer..

7. Gouda. Ben je er bekend en heb je er herinneringen?

Jazeker, ik heb een tijdje voor Kasteelfeesten gewerkt en een van de locaties was het stadhuis.

8. Waar ga je over spreken bij de PraiseAvond?

Het gaat over olifanten, liefde en glorie! Aan het eind van het verhaal hebben ze allemaal iets te maken met eenheid!

9. Wat is je droom?

Ik heb er veel. Ik durf groot te dromen, maar probeer tegelijkertijd zo veel mogelijk in het hier en nu te leven. Ik droom bijvoorbeeld van een wereld waarin armoede niet meer bestaat. Een persoonlijke droom is om zelf nog een keer in het buitenland te werken en wonen voor een langere tijd.

Dat belooft wat! Ben jij erbij aankomende zondag 7 mei? Wees welkom! Neem je vrienden, vriendinnen, ouders, broers of zussen gerust mee!