In gesprek met Gerdien Lammers

Gerdien Lammers komt 13 november spreken. We willen deze avond samen met jou op zoek gaan naar Gods plan met generaties. Gerdien Lammers is docente op de VrijZijn trainingsschool. Daarnaast is ze beleidsmedewerker en ‘rechterhand’ van Wilkin van de Kamp bij VrijZijn. Dat is wat ze doet, maar wie is Gerdien? We stelden haar een aantal vragen, zodat je voor zondag iets meer weet van wie er op het podium staat. Eén ding is duidelijk. Het is haar verlangen dat mensen gaan ontdekken hoeveel God van hen houdt.

Wie is Gerdien Lammers?
Even voorstellen, mijn naam is Gerdien. Ik ben getrouwd en moeder van vier kinderen. Ik hou van koken, zingen en ben graag onderweg zowel in binnen- als buitenland. Zestien jaar geleden ben ik aan het werk gegaan bij stichting Vrij Zijn en daar werk ik nog steeds met veel plezier. Ik hou van nieuwe uitdagingen en vind het heerlijk om te mogen spreken over de liefde van God voor mensen. Daarbij daag ik mensen graag uit om zelf na te denken over wat deze boodschap voor hen betekent en hoe ze hier handen en voeten aan mogen geven.

Hoe ziet een week met Gerdien eruit?
Mijn week begint op zondagmorgen met een dienst in onze Euregio Christengemeente, waar we als gezin deel van uit maken. Op maandag ben ik voor de buitenwereld onbereikbaar en geniet ik van mijn vrije dag. Vaak ga ik eerst lekker zwemmen en daarna neem ik tijd om te lezen, sociale contacten te onderhouden en na schooltijd met mijn kinderen op te trekken. Van dinsdag tot en met donderdag ben ik te vinden op het kantoor van Vrij Zijn. Op vrijdag en zaterdag zijn we vaak ergens in het land voor een van de conferenties die we organiseren en waar ik mag spreken en mag bidden voor de mensen. Heerlijk!

Wat is je grootste ontdekking in het leven met God?
Dat Hij al van mensen hield voordat Hij ze had geschapen en dat Hij toen al bereidt was zijn leven te geven voor ons! Dat klinkt misschien nogal cliche, maar als je de diepte van zijn liefde een piepklein beetje mag ontdekken is daar niets cliches meer aan! Opgevoed met het idee dat ik vooral mijn best moest doen om zijn liefde te verdienen was het een verademing te ontdekken dat ik niets kan doen om zijn liefde te verdienen en dat het avontuur juist begint bij het simpelweg ontvangen van zijn liefde!

Je bent actief bij Vrij Zijn, kan je vertellen wat je het allermooist aan dit werk vindt?
Het allermooist vind ik het om te zien dat God in zijn liefde mensen tegemoet komt. Dit wordt met name zichtbaar tijdens de conferenties. Mensen die na het horen van de boodschap naar voren komen met hun nood en dan voor hen te mogen bidden. Te zien hoe God hen aanraakt, geneest en bevrijdt, dat vind ik het allermooist. Mensen gaan anders weg dan ze komen, vaak kun je het zien aan hun gezicht.

Hoe krijg je jou aan het lachen?
Ik sta opgewekt en positief in het leven en hou van lachen. Ik mag de mensen om mij heen graag op de korrel nemen en doe graag gekke dingen. Als vergaderingen te lang en te serieus zijn, word ik flauw en kunnen allerlei dingen een aanleiding vormen om te lachen. Ik geloof in de kracht van humor en ben er van overtuigd dat het heel gezond is om af en toe de slappe lach te hebben.

Ben je een beetje sportief? Zo ja, wat doe je om in beweging te blijven?
Hoewel ik twee keer in de week ga zwemmen zou ik mezelf niet als sportief omschrijven. Fanatiek is meer een woord dat bij mij past. Of het nu gaat om een spelletje met de kinderen, een pittige discussie of een teamavond van Vrij Zijn, ik wil graag winnen!

Wat is het levensmotto van Gerdien Lammers?
‘Het komt goed!’

Wij zijn reuze benieuwd wat Gerdien aanstaande zondag met ons gaat delen, want generaties is eigenlijk best wel een spannend thema. Wat vertelt jouw oma je over het leven met de Heer? Wat kan jij met je vader en/of moeder delen?

Wil je meer weten over de avond? Kijk dan snel even bij het event of volg ons op Facebook, dan blijf je ook makkelijk op de hoogte. Tot zondag?