In gesprek met Jafeth (spreker United Praise)

Afgelopen dinsdag ging ik, Arie Jan, langs op het kantoor van InSalvation, hier in Gouda, om de United Praise te bespreken met Jafeth Bekx. Hij zal namelijk de 19de spreken over het Koninkrijk van God dat bestaat uit vrede, vreugde en recht. Het ging lekker vlot!

‘Gewoon niet lekker’
Een uurtje later stond ik weer buiten en had genoten van het gesprek, maar merkte dat er toch een bepaalde onrust in me zat. Nu ik er wat meer over na heb kunnen denken, kan ik nog steeds de vinger niet op de plek leggen, maar wil toch mijn gedachten met je delen. Immers, uiteindelijk gaat het over het Koninkrijk van God hier in Gouda.

Zoveel gave mensen
Dat is wellicht hetgeen dat me het meest trof. Ik kende Jafeth nog niet, maar vond zijn hart schitterend om te zien. En net zoals hij zijn er zo ongelooflijk veel gave mensen in Gouda die met hart en ziel Jezus (willen) volgen. Maar, en daar spraken we ook met elkaar over, zijn we vaak op ons eilandje bezig. Allemaal afzonderlijk!

Is er nu zo weinig eenheid in Christelijk Gouda óf is dat eigenlijk helemaal niet nodig en missen we heel iets anders? Zoals bijvoorbeeld groepen mensen, waarin iedereen gaaf kan zijn en doen?

Missie losscheuren van kerk
Ik neig er op het moment naar dat er zoveel mensen zijn die wel degelijk Gods boodschap willen brengen (wat dat dan ook precies mag zijn), maar dat dit vaak buiten de groep om gaat. Die groep noemen we ook wel kerk. Wat is de reden dat we het zo moeilijk vinden om met een groep gave mensen bij elkaar te komen, ons leven met elkaar delen en samen Gods boodschap te brengen?

Alsjeblieft, help me met dit raadsel!
Ondertussen kan je nog genieten van dit Koningsnummer van InSalvation…

Arie Jan – mail me op praiseavond.gouda@gmail.com als je me kan helpen met dit raadsel.

Untitled