In gesprek met Willem de Vink

Willem de Vink komt 20 maart spreken bij de PraiseAvond. Een van zijn boeken heeft de titel Hemels DNA. Een mooie thema dachten wij. Wat is jouw DNA? Nadenken over wie je eigenlijk bent. Wie wil je zijn? Het zijn korte vraagjes, maar ze zijn 0 zo moeilijk. In ieder geval staat vast dat God een plan heeft met jouw leven. Hij weet wel wie je jij bent. Willem heeft een passie om over dit onderwerp (identiteit in Jezus) te spreken, maar Willem komt niet uit Gouda. Dus leek het ons leuk om nader kennis met hem te maken.. We stelden Willem de Vink een aantal vragen:

 1. Wie ben je? Man van Marian, vader van drie volwassen kinderen, pastor, schrijver, tekenaar, spreker.
 1. Wat vind je zo leuk aan spreken? Dat ik op dat moment in contact ben met alles waarvan ik hou: met mensen, Jezus, het woord. Ik geloof in de kracht van het woord.
 1. Heb je favoriete onderwerpen? Zo ja, vertel is. Wat mijn onderwerp ook is, ik spreek eigenlijk altijd over Jezus. Omdat Hij zo krachtig, liefdevol en veilig is. Hij vervult je verlangen naar volmaaktheid. Hij inspireert je om van anderen te houden. Als je Jezus kent, kun je altijd geloven dat de wereld anders zal worden.
 1. Je bent een schrijver. Op welk van je boeken ben je het meest trots? Ik heb meer dan 20 boeken gepubliceerd. Het zijn allemaal stukjes van mezelf en daarom even dierbaar. Het stripboek Jezus Messias is bijzonder omdat het al in meer dan 80 talen uitgebracht is en mensen in allerlei culturen helpt om Jezus te leren kennen. Dagboek Goede Genade is heel vaak herdrukt en heeft duizenden mensen in Nederland geholpen om het fundament van genade te ontdekken. Met de Tienerbijbel help ik jongeren om liefde voor de Bijbel te krijgen. Dat is wel het mooiste boek dat ik gemaakt heb. Hij wordt momenteel vertaald in het Frans en Duits. Ik ben dankbaar!
 1. Wat is je grootste ontdekking in het leven met God? Dat er in Jezus geen veroordeling is, omdat Hij van mij houdt en mij van waarde vindt. Ik hoef mezelf niet te veroordelen en ook niemand anders, omdat Jezus het oordeel op zich genoemen heeft. Daardoor kan ik zonder stress met mezelf en anderen omgaan.
 1. Waarom zijn mensen niet op zoek naar Jezus? Zolang je denkt dat je geen genade nodig hebt en het zelf kan redden, zul je niet inzien waarom Jezus zo nodig is. Maar de wereld kan zichzelf niet redden, alleen Jezus kan ons uit de spiraal van boosheid, wrok en oordeel halen. Jezus is echt de oplossing voor discriminatie, geweld en uitsluiting.
 1. Hoe heb je het geloof voor het huwelijk ontdekt? Mijn ouders zijn uit elkaar toen ik twaalf was. Voor mij een reden om er serieus mee bezig te gaan. God gaf me er in mijn tienerjaren geloof voor, omdat Hij me leerde dat je elkaar altijd kunt vergeven. Dat een man en vrouw zich voor de rest van hun leven met elkaar verbinden is een levensbehoefte. Samen ben je pas compleet. Dat merk je als je ervoor kiest om afhankelijk van elkaar te zijn en te willen veranderen. Mijn geloof in het huwelijk groeit na 36 jaar nog steeds, omdat Marian en ik elkaar meer en meer genade, liefde en respect gunnen.
 1. Je komt geregeld in Gouda. Wat is je beeld van onze stad? Gouda is een mooie oude stad met diepe sporen van het geloof, waar God meer en meer genade in laat stromen. We hebben even gekeken of we er wilden wonen, maar we zijn in hartje Rotterdam beland. Iedereen die in de stad woont en Jezus kent is daar van invloed met Gods genade en vrede. Dat moet je niet onderschatten!
 1. Wat is je missie? Jezus uitdragen met alles wat ik ben en aan talenten heb. Dat doe ik al sinds mijn schooltijd en mijn passie daarvoor neemt alleen maar toe.
 1. Wat zou Willem graag nog doen in zijn leven? Ik droom van een krachtige kerk, gebouwd op het fundament van genade, die een sterke invloed uitoefent in de samenleving, overal in de wereld. Jezus centraal, daar wil ik graag mijn bijdrage aan blijven leveren.
 1. Welke personen zou je graag nog ontmoeten en waarom? Ik laat me graag verrassen door ieder bijzonder en uniek mens, omdat iedereen kostbaar is.

Zien je we zondag? Tot dan!