In gesprek met Sjacko Nap

Sjacko is nu ruim een jaar betrokken bij de PraiseAvond. Wellicht heb je hem wel eens op het podium gezien of heb je na afloop van een avond een praatje met hem gemaakt. Zoals jullie van ons gewend zijn stellen we onze sprekers altijd een paar vragen. Leuk om even kennis te maken en te weten wie de spreker is van de komende avond. Deze keer stelden wij de vragen aan Sjacko, want aankomende keer (26 februari) gaat hij spreken! 

Wie is Sjacko?

Geboren en opgegroeid in Gouda. 28 jaar. Onderdeel van een gezin van vier kinderen. Broer van een zusje en een broertje en een zus.  Optimistisch, vrolijk, open, energiek en een tikkeltje chaotisch.

Een week van Sjacko, hoe ziet deze er doorgaans uit?

Doordeweeks ben ik partnermanager in de telecom. Dit betekent dat ik lekker veel onderweg ben en verantwoordelijk ben voor een stuk relatiebeheer van de partners waar ik mee werk. Verder hou ik ervan om lekker te sporten. Dit staat in de winterperiode wel eens op een wat lager pitje moet ik zeggen. Daarnaast vind ik het mooi om met samen met de mensen om mij heen God te zoeken. Dit doe ik praktisch bij de PraiseAvond, als medewerker, maar ook in wat kleinere groepen waar ik bij betrokken ben. Ook ben ik op zondag te vinden in de Parousia gemeente. En.. ik ben ook nog wel regelmatig te vinden bij mijn moeder. Heerlijk een hapje eten of een kopje koffie drinken.

Wat brengt een lach op jouw gezicht?

Ik vind het super mooi als ik zie dat mensen door de liefde van God worden geraakt en de verhalen hoor van hoe dit iemand veranderd heeft. Het is gaaf als mensen getuigen van wat ze meemaken met God. Verder vind ik het erg fijn om met mijn familie of met vrienden tijd door te brengen. Te lachen of als ik weer een keertje win met FIFA, daar word ik ook blij van!

Wat eet je graag?

Dat is heel verschillend. Gebraden kip, goed gevulde salade en veel frietjes.


Welke persoon inspireert jou en waarom?

Anderhalf geleden ontdekte ik Todd White en ben toen veel van zijn video’s (spreekbeurten) gaan kijken. Hoe hij sprak over hoe we in vrijheid kunnen leven. Vrij van schaamte, angst, geheimen en zonde dat triggerde mij en heeft mijn ogen geopend.

Wat is je grootste ontdekking in het leven met God?

Zijn onvoorwaardelijk liefde die Hij voor mij heeft en dat ik een persoonlijke relatie met Hem kan hebben.

Je bent onderdeel geworden van de PraiseAvond.. vertel eens hoe is dat gekomen?

Ik weet niet meer precies hoe dat is gelopen. Ik raakte in gesprek met Arie Jan, Arnout en Mathieu. Ik ben toen een dagje mee gaan lopen. Van het een kwam het ander. Nu ben ik ruim een jaar betrokken bij de PraiseAvond.

Waar ga je over spreken?

Jezus heeft de weg vrijgemaakt, zodat wij in relatie met God kunnen leven. We kunnen altijd bij Hem komen, dat is een belangrijke plek om te zijn. Zijn kracht en liefde ontvangen en vanuit die plek leven en de wereld in gaan.

Wat is je verlangen voor de PraiseAvond?

Dat we door de avonden heen samen gaan ontdekken hoe groot zijn liefde voor ons is en dat Hij met een ieder persoonlijk een relatie wilt hebben, zodat we meer op Hem gaan lijken.

Wat zou Sjacko graag nog doen in zijn leven?

Echt doen? Dat weet ik niet, een bucketlist hou ik niet bij. Zoek ik het in mezelf of buiten mezelf? Mijn verlangen is dat mijn leven van betekenis wordt van velen mensen. Dat ik van waarde en invloed mag zijn en dat door het leven dat ik leef mensen God zullen zien. Als dat meer en meer mag worden.. dat zou geweldig zijn!

Heb jij na het lezen nog een sprankelende vraag aan Sjacko? Dat kan. Stel hem hieronder door te reageren. Is het een persoonlijke vraag? Dan mag je ook contact opnemen via onze website. Het thema van de komende avond zal zijn: ‘De weg is vrij!‘ Hoe kunnen we leven vanuit de aanwezigheid van God, daarover zal Sjacko gaan spreken. Ben je erbij? Vergeet niet om je vrienden/vriendinnen, ouders, broers of zussen mee te nemen. Iedereen is welkom! 🙂