Intimiteit met de Vader (op vaderdag)

De juiste dieren in de ark

“Jullie zitten hier niet toevallig, want God heeft alleen de juiste mensen hier gebracht. God wil jou! Hij wil dat je vanavond deze woorden hoort.” De avond begon meteen lekker: Anton Doornenbal was on fire voor Jezus (zijn eigen woorden). En zo ging het eigenlijk de hele avond door. Anton slingerde de ene rake uitleg na de andere rake oneliner de zaal in. Daar klonk als antwoord veel gelach, instemmend gehum en af en toe een luid geroepen ‘amen’. Het is duidelijk: de boodschap kwam aan. 

Durf jij te kiezen?

Wat was die boodschap dan eigenlijk? In een notendop: het gaat niet om jouw comfort, het gaat niet om jou. Als jij een leven wilt leiden zoals je dat in reclames voorgespiegeld krijgt, wil je een leugen. Reclames laten je geloven dat je gelukkig wordt van een groot huis of een dikke auto, maar dat is niet waar. Het gaat om wat Jezus met jou wil, waarvoor Hij jou in de wieg heeft gelegd. Als jij die plannen niet volgt, ben je ongelukkig.Impressie UP 160619 b

Wil je die plannen wel volgen? Dan word je – in de woorden van Paulus – een medewerker van Jezus. En dat begint niet over een week of over een jaar. Maar dat begint gelijk, want je hebt alles al in huis om dat te kunnen zijn en bovendien is God altijd bij je.

 

Hoe werkt dat dan in de praktijk?

Aan het begin van de avond deelde Floris hoe God in zijn leven verandering had aangebracht. En dat kwam precies overeen met Antons verhaal. Hij wilde slechte dingen laten en vroeg de Heer om die verlangens weg te nemen. En hij wilde goede gewoonten aanleren; de Heer gaf Hem de kracht om dat vol te houden. Dat kun jij ook! Jij en de Heer: een onverslaanbare eenheid.