Je moeder! Wie is de jouwe?

Je kent deze uitspraak wel. Bij wijze van grap wordt iets onzinnigs aan je moeder gekoppeld. Weet je hoe Jezus aankeek tegen zijn moeder en broers? Dit is een hele andere opvatting dan de onze!

Jezus had een missie. Je kent ongetwijfeld de verhalen dat Hij wonderen en tekenen deed en veel mensen over God vertelde. Maar wist je ook dat zijn strategie was om dat met Zijn familie te doen? Hij heeft alleen een “iets” andere definitie van familie. Op een dag willen Jezus’ moeder en broers Hem spreken en ze sturen iemand naar Hem toe om dat te zeggen. Je verwacht dan al snel een reactie van ‘o, bedankt voor het doorgeven. Ik zoek ze zo even op’. Nou, niet dus! Jezus zegt onomwonden ‘’wie Mij volgt (de wil van mijn Vader doet), die is Mijn broer, zus en moeder. Oke, even laten bezinken….

Jezus zegt hier dus dat als je Hem volgt je Zijn familie bent! In die mensen investeert Hij dus. In welke mensen investeer jij? Wie traint jou? Wie kent jou door en door? Met wie kun jij heerlijk lachen, ontspannen, huilen en moeilijke dingen bespreken?

Jezus had twaalf discipelen met wie hij alles deelde. En binnen die twaalf had Hij drie discipelen met wie Hij een nog diepere relatie had. Met wie durf jij je hele leven te delen? Bid voor échte vrienden om je heen en God gaat ze op je pad brengen!

Geschreven door: Jan-Joost