Jezelf beschuldigen

Het blijft een thema in mijn leven. Ik word zo opgeslokt door mijn dagelijkse bezigheden, dat ik geen tijd maak voor God. Als ik hier weer bij stil sta door een preek, een uitspraak van iemand of een liedje, dan ga ik weer op zoek naar Hem. Maar het lijkt een eindeloos heen en weer gaan van dichtbij God zijn en dan weer afdwalen. Veel van mijn blogs zijn daarom ook gericht op stil worden en genieten van de natuur.

Ik vind dat ik een ander leven zou moeten leiden, waarin God altijd veel aanwezig is. Soms kan ik doorslaan in het beschuldigen van mezelf, maar dit brengt mij alleen maar verder van huis. In de 40 dagentijd volg ik een studie, waarin deze tekst voorbij kwam: ‘Zijn bloed zal ons geweten zuiveren, zodat we niet meer een leven leiden dat op de dood uitloopt, maar de levende God kunnen dienen’ (Hebreeën 9:14). Het drong tot mij door dat Jezus niet alleen gestorven is voor onze zonden, maar ook zodat we als het ware in onze gedachten vrij kunnen zijn van onze zonden. Ik hoef niet mezelf te beschuldigen dat ik iets fout heb gedaan, want Jezus reinigt mijn geweten. Alleen zo kan je volledig vrij zijn van je zonden.

Ik blijf gewoon steeds opnieuw proberen. Ik kan het beste focussen op de keren dat ik wel veel bezig ben met God, in plaats van op het negatieve. God zal vast alleen maar blij zijn als ik er weer ben. Uiteindelijk hoop ik dat ik op deze manier steeds vaker bij God zal zijn, totdat het volledig een onderdeel is van mijn leven. Tot die tijd zal ik mezelf niet beschuldigen dat het niet zo is als ik wil.

Een jaar geleden ben ik verhuisd naar Utrecht en daarom ben ik steeds minder actief geworden bij de PraiseAvond. Dit zal daarom helaas mijn laatste blog zijn. Eva.