Lekker mindful

Het is een hype: iedereen is op zoek naar inspiratie. Tijdschriften als Happinez, Flow en Inspiratie Magazine vliegen als warme broodjes over de toonbank. En we moeten allemaal vooral heel mindful bezig zijn. Waarom? Omdat we zonder mindfulness en inspiratie niet gelukkig, compleet en in het moment kunnen zijn.

Echte inspiratie

Maar weet je waar je pas echte inspiratie vandaan haalt? Die vind je bij onze Schepper; Hij ontwierp ons heelal, onze wereld en jou. En omdat Hij zoveel van ons houdt, gaf Hij ons de Heilige Geest. Door de Geest kunnen we met onze Vader en onze Verlosser praten. Door de Geest komen we te weten wat God ons wil zeggen. Zal ik een paar voorbeelden geven van wat de Geest mij de laatste tijd vertelde?

  1. Doe de tv het huis uit: deze luchtige vorm van vermaak leid je alleen maar af
  2. Wees steeds attent: iemand een kaartje of berichtje sturen kost helemaal geen moeite, maar kan zoveel betekenen voor de ander
  3. Je zoon wordt later een ‘verbale krachtpatser’
  4. Bid voor ‘persoon X’: zij heeft op dit moment gebed nodig
  5. Solliciteer maar op die functie en laat het aan Mij over: vorige keer heb ik toch ook laten zien wat Mijn bedoeling was?
  6. Bemoedig ‘persoon X’: Ik zal hem nieuwe energie geven

Lekker praktisch

Zo werkt de Geest: concreet en praktisch. Hij geeft je waardevolle tips over hoe je je leven kunt inrichten. Maar Hij dwingt nooit. Ikzelf heb besloten om alle tips hierboven op te volgen of op te slaan. En ongetwijfeld luister ik soms minder goed. Ik leg twee uitdagingen bij je neer: kom aanstaande zondag naar de PraiseAvond en luister naar wat de Geest je duidelijk maakt. Het is heerlijk ontspannen als je alleen maar hoeft te luisteren. Lekker mindful!