Rust vinden bij God

Nog niet zo lang geleden ben ik weer actief bezig gegaan met geloven in God. Ik heb een lange tijd een beetje oppervlakkig geloofd en ik was er niet veel mee bezig. Deze zomer merkte ik dat er iets miste, ik was erg ongelukkig en niks hielp echt hiertegen. Na een paar maanden was ik weer in mijn dagboek gaan lezen, geschreven door Max Lucado. Dat heeft mijn leven veranderd.

Het eerste wat ik las was 2 Korintiërs 4:17: ‘De geringe last die we tijdelijk te dragen hebben, brengt ons een eeuwige luister, die alles omvat en alles overtreft.’ De uitleg hierbij was, dat we het moeilijk zullen hebben, maar als we er later naar terugkijken het een zandkorrel op een groot strand is. Het is niet erg als het soms minder gaat, dat hoort erbij, het leven is niet perfect. Soms weet je zelf niet wat je moet, maar God heeft een plan voor ons, wat zoveel beter en groter is dan wij kunnen bevatten. Dit idee gaf mij veel rust, het idee dat alles goed komt en God voor je zorgt. Een ander stuk dat ik las vond ik heel mooi. (Johannes 4:14: ‘maar wie het water drinkt dat Ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat Ik geef, zal in hem een bron worden waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft.”) Water hebben we allemaal nodig, ook geestelijk water. Jezus wil dit aan ons allemaal geven, in overvloed en dat geeft mij rust, dat Jezus er voor ons allemaal is en van ons allemaal houdt, ondanks onze fouten. Hij wil ons zoveel geven, we hoeven het alleen maar aan te nemen.

Handelingen 17:27 -Hij is van niemand van ons ver weg-

Gastblog geschreven door: Elise Eikelboom