Een schakel in de ketting van God

Zien dat God werkt in het leven van mensen is één van de mooiste dingen van leven met God. Als God ergens mee begint, dan maakt hij het ook af. Hoe mooi is het om te zien dat God mensen aanraakt en dat jij daar onderdeel van mag zijn.

Soms realiseer ik mij ineens hoe bepaalde dingen ‘toevallig’ samenvallen. Bijvoorbeeld een Bijbeltekst die antwoord gaf op een vraag waar ik al heel lang mee zat. Een ervaring met de Heilige Geest die niet alleen opbouwend was voor mijn eigen geloofsleven, maar ook een getuigenis is voor iemand die dichtbij mij staat en niet gelooft. Een gesprek over waar ik mee zat vlak voordat ik naar een jongerendienst ging waarin ik die problemen bij God kon brengen. Een paar maanden geleden schreef ik over het tienerevent Impact waar ik als tienerleidster ben geweest. Een geweldig weekend waar de Heilige Geest alle ruimte kreeg om mensen aan te raken. Niet lang geleden was ik bij Heartbeat, een weekend wat hier erg op lijkt alleen dan voor jongeren van 16-28 jaar. Opnieuw heb ik de Heilige Geest aan het werk gezien. Gesprekken, gebeden en andere dingen rondom en in het weekend vielen perfect samen.

Ik heb ervan genoten te zien hoe God aan het werk is in het leven van mensen. Het is waardevol om stil te staan bij de kleine dingen die God geeft. Soms kan je een patroon ontdekken, dan zijn er bepaalde gebeurtenissen die samen een geheel vormen. Zie het als een kunstwerk dat God aan het maken is. Hoe gaaf is het om dat kunstwerk te ontdekken en soms zelf een figuurtje in het kunstwerk te zijn. God wil mensen inzetten om het kunstwerk nog mooier te maken. Je hebt het misschien zelf niet eens altijd door, maar alleen al een opmerking kan iemand raken. Een schakeltje zijn in het proces van God dat wens ik jullie allemaal toe!