Sta jij al in de regen?

Ken je dat gevoel? Je gaat naar de kerk, je hebt een geweldige tijd met elkaar. De dienst heeft alles: lofprijs, aanbidding, sterke preek, fellowship met elkaar. Vervolgens ga je naar huis. Praat nog eens wat na en gaat vervolgens verder tot de orde van de dag. Als ik mezelf een spiegel voor houd, gebeurt dat wel heel vaak…

We leven doordeweeks soms in een droge tijd. We gaan naar ons werk, kletsen wat met vrienden, gaan slapen en staan de volgende dag weer op en dan begint het riedeltje weer van vooraf aan. Waar is God in die dag? Tsja, de ene keer voel je Hem wat meer dan de andere keer. Maar eigenlijk leven we van maandag t/m zaterdag in een droog seizoen. We voelen niet zo wat God aan het doen is. En we geven Hem er de schuld van. Want waar is Hij dan?

Het is tijd om in de regen te gaan staan! Niet alleen op zondag, of op Opwekking, of tijdens een praise-avond! Maar ook doordeweeks! Het is tijd voor de plaatselijke regenbui. Laat God toe jouw hart ook te bevochtigen tijdens de doordeweekse bezigheden. Laat Zijn liefde toe en blijf niet onder die paraplu staan. Vlucht naar buiten en pak alle regendruppels die je te pakken kunt krijgen.

Ja, maar hoe doe ik dat dan? Begin eerst eens met God te vragen of Hij bij je wil zijn. De hele dag. Van maandag-zondag. Stop met roddelen, kwaad spreken. Stop met negatief over jezelf denken. Stop met weg rennen voor Gods genade. Stop met jezelf schuldig voelen over dingen waar jij geen invloed op hebt. Stop met vluchten. Wees een getuige, een levende getuige van de Levende God. Zet je hart voor Hem open! Druk de Woorden die Hij je gegeven heeft op je hart. Gaat het even niet zo lekker? Voel je je down en terneergeslagen? Focus je op die kleine dingen die nog goed gaan in je leven! Focus je op God!

Ga in die regen staan! En maakt dat je aan het huilen? Omdat je denkt dat je dat niet kunt? Of maakt het je aan het lachen? Omdat je voelt dat Hij zo dichtbij je is? Dan is het bij jou al aan het regenen en komen de druppels alweer naar buiten! Well done!