Taboe op trouw

Je hebt vast wel eens gehoord van de datingsite Second Love. Deze datingsite roept mensen die getrouwd zijn op om hun vaste partner te bedriegen door vreemd te gaan. Een zeer slechte zaak als je het mij vraagt. En dan druk ik mezelf nog zacht uit.

Vol verbazing keek ik op donderdag 21 mei een aflevering van De Wereld Draait Door, waar Kees van der Staaij van de SGP vertelde over zijn campagne tegen overspel en tegen datingsites als Second Love. Een heel positief geluid vanuit de SGP voor Liefde en Gezin, ook voor niet-christenen. Gastblog Elize - taboe op trouw

Tijdens dit item vond een felle discussie plaats tussen Prem Radhakishun en Kees van der Staaij, waarin Prem bijvoorbeeld zei dat hij liever veel seks heeft, dan dat hij trouw is aan zijn vrouw…. Ongelofelijk en onbegrijpelijk! Toch?!

Tegenwoordig lijkt niemand meer een lans te willen breken voor trouw in relaties. Het lijkt wel of vreemdgaan de normaalste zaak van de wereld is. Uit onderzoek blijkt dat de kans dat je tijdens een vaste relatie te maken krijgt met overspel, ergens tussen de 40 en 76 procent ligt. Schokkend! Blijf dus investeren in je relatie! Het is hard werken, maar het is het dubbel en dwars waard!

Wees steeds bescheiden, zachtmoedig en geduldig, en verdraag elkaar uit liefde. Span u in om door de samenbindende kracht van de vrede de eenheid te bewaren die de Geest u geeft. (Efeze 4:2-3)

Boekentip: De 5 talen van de liefde – Gary Chapman

Geschreven door gastschrijfster: Elize