Vacature: leiders

Ik ben al een tijd betrokken bij de beweging die wij Gouda Zoekt noemen. Op internet is er niet veel over te vinden, dus spaar je de moeite. Het is geen activiteit, alswel een manier van leven. In het kort omschrijf ik het zo: we zijn een groep mensen, Gods familie, die Jezus oproep om discipelen te maken serieus neemt. Het woord ‘discipelschap’ is al jaren enorm hip, maar als je Jezus’ manier van discipelen maken naast die van ons legt, moeten er belletjes gaan rinkelen.

Dat belletje rinkelde …

Heel veel mensen geloven dat Jezus zei: “Ga en maak alle volken tot mijn discipelen…” Er zijn echter weinig mensen die weten hoe dat ook te doen. Resultaat? Weinig leiders!

“Wat heeft dit met leiders te maken?” 

Als je doorleest in het verhaal van Jezus en zijn discipelen, zie je dat de eerste leiders van de kerk Petrus enzo waren. Zij waren getraind door de master himself en moesten de mensen leiden. En dat is een wezenlijk verschil met de managers van vandaag de dag. We hebben zat managers, zowel binnen als buiten de kerk. Managers zorgen ervoor dat de boel blijft draaien. Jezus leidde mensen op die ook weer andere mensen leidden. Dat is leiderschap!

Nog een keer: Jezus trainde mensen, zodat zij ook weer anderen leidden. Dat is leiderschap.

In Gods Koninkrijk zijn er heel veel vacatures voor leiders. Het is Gods verlangen dat wij getraind worden en anderen trainen. Geloof je dat? Dat houdt namelijk in dat je gaat doen wat Jezus ook deed. Dat is gaaf!

Ik zou zeggen: solliciteren!