Verbonden door trouw

50 jaar. Voor mij als 18-jarige is dat een ongelofelijk lange tijd. Ik kan mij niet voorstellen dat ik op een dag wakker wordt en 50 jaar ben, laat staan dat ik 50 jaar getrouwd ben. Deze zomer hebben mijn opa en oma deze mijlpaal bereikt. Ik sta graag even stil hierbij.

Wat een mooi voorbeeld van trouw geven mijn opa en oma. Trouw is een vrucht van de Geest (Galaten 5:22). In het huwelijk komt trouw heel duidelijk naar voren, het heet niet voor niets ‘trouwen’. Trouw en liefde zijn aan elkaar verbonden. Verliefdheid verandert in een diepgaande liefde die als het ware een stevig touw vormt, waardoor mensen trouw zijn aan elkaar. Ik heb gezien dat het huwelijk ook zwaar kan zijn. Diep vanbinnen moet je weten dat je bij elkaar wil blijven en dat je vreemdgaan niet van elkaar accepteert. Ik heb sterk meegekregen van mijn ouders dat dit alles heel moeilijk is zonder God. Het gaat niet op eigen kracht, maar door Gods Geest (Zacharias 4:6).

Ik zie duidelijk dat Gods liefde aan de basis ligt bij mijn opa’s en oma’s en bij mijn ouders, die inmiddels 27 jaar getrouwd zijn. Ik hoop dat zij geen uitzondering zijn en ik hoop ook dat ik zo’n relatie mag krijgen. Ik voel mij bevoorrecht met deze familie om mij heen, die mij laten zien dat het wel mogelijk is om zo lang bij elkaar te blijven en dat scheiden niet iets is wat je overkomt. Je maakt steeds keuzes die zichtbaar maken of je trouw wil blijven of niet. Ik ben dankbaar voor deze voorbeelden en ga er zeker profijt van hebben als ik ooit ga trouwen.