Vrouwen & Whatsapp is vragen om problemen

Zo’n blog die je nog wel een keer om je oren gaat krijgen. Ruzie thuis, niet meer welkom bij zussen of beledigde buurvrouwen. Maar toch ga ik het schrijven, want als je een beetje vrede wilt bewaren, is het simpelweg beter dat vrouwen Whattsapp mijden (beter gezegd: meiden).

Emotieloze afspraken

Oké, een afspraakje maken voor de kinderboerderij van morgen of even checken welke kleur short je ook alweer moest kopen voor een vriendin, dat moet kunnen. Maar als er ook maar een beetje emotie om de hoek komt kijken en een vrouw is net even een beetje chagrijnig (lees: ongesteld), dacht net aan de zieke buurjongen van een kennis of heeft net als ieder ander mens enig probleem met onzekerheid en emoties, dan is er kans op een probleem!

Je wilt een voorbeeldje? Komt ie…

Desiré: ‘Hoi Sandra, hoe is het?’ (altijd maar die vraag)

Sandra zit thuis met twee huilende baby’s en heeft ff geen tijd voor een ‘schrijf-gesprek’

Sandra: ‘Prima. Jij?

Desiré denkt ‘waarom is ze zo kortaf? Wat is er gebeurd? Heb ik iets verkeerd gedaan? Had ik haar moeten uitnodigen gisteren? Heb ik haar per ongelijk niet gegroet? Ik heb iets verkeerd gedaan. Dan moet ze dat gewoon zeggen. Ik vind dit niet leuk.’

Desiré: ‘Nou, lekker kortaf. Laat maat zitten.’

Sandra heeft nog steeds geen tijd om te appen, maar vindt deze opmerking toch wel weer erg bot en vindt dat Desiré een beetje $%#$ is.

Resultaat: twee boze vrouwen. Hadden ze nu maar niet zitten appen.

Herkenbaar?

Vrouwen brain en emoties

Wist je dat een man heel anders in elkaar steekt dan aan vrouw? Natuurlijk wist je dat. Mannen zijn simpel, vrouwen zijn ingewikkeld. Iemand beschreef het vrouwen-brain eens als een bord spaghetti.


Mannen en de oplossing

Wellicht is er wel een vrouw die vindt dat ook mannen niet moeten appen, dan hoor ik het graag. (Schrijf een gastblog) Mijn oproep aan vrouwen blijft:  mocht er ook maar enige emotie om de hoek kunnen kijken bij hetgeen je wilt ‘schrijven’, pak je fiets en bespreek het gewoon live. Bellen kan ook, daar schijnen vrouwen (35+) vaak ook goed in te zijn.

Doe het voor ons… alsjeblieft!