TEST: Wie is jouw kerk?

(foto: Vaste gasten bij de United Praise, Bastiaan, Joost en Aron)

Test it!

Een klein onderzoekje naar de nooit-gevraagde vraag wie nu eigenlijk jouw kerk is. Het zal je helpen om vruchtbaar te zijn in het Koninkrijk van God en het zal je band met de mensen om je heen versterken. Waarom? Doe de test!

  1. Met wie eet je regelmatig? Of met wie eten jullie thuis regelmatig?
  2. Met wie bid je regelmatig?
  3. Met wie zoek je naar mogelijkheden om niet-christenen kennis te laten maken met Jezus? (soort van collega’s in het Koninkrijk van God)
“…en wat is Gods doel daarmee?”

Jouw kerk

Als je per vraag een aantal mensen hebt opgenoemd of opgeschreven, welke namen komen dan vaker terug? En  ja hoor, dat is jouw kerk!

Een kerk is namelijk een groep mensen die het leven met elkaar deelt, met elkaar bidt (als je denkt dat dit saai is, moet je eerst leren bidden) en met elkaar zoekt naar mogelijkheden om niet-christenen te vertellen over Gods plan met hun leven.

Kerk vs Kerk

“En  ja hoor, dat is jouw kerk!”

Het kan zo ongelooflijk lastig zijn als je over kerk nadenkt. Wat is nu eigenlijk de kerk? Een gebouw, een groep, een zondagochtenddienst, … . Het kan je helpen om simpelweg eens na te denken over het doel van de kerk. Wanneer is deze ontstaan en wat is Gods doel daarmee?

Een kleine tip: investeer veel tijd in die namen die zijn langsgekomen tijdens deze test en je zult vruchtbaarder worden en het zal je band met mensen versterken.